Veelgestelde vragen over nagels


Zijn Gelnagels of BIAB nagels schadelijk voor je natuurlijke nagels?

Nee, het is een grote misvatting dat kwalitatieve kunstproducten de nagels zou beschadigen.
Dit komt niet door het product maar kan gebeuren door een foutieve werkwijze van de nagelstyliste zoals bijvoorbeeld overmatig vijlen op de natuurlijke nagelplaat en verkeerd gebruik van freesbitjes.

Het uitstellen van een bijwerking is ook nefast voor de natuurlijke nagels, een Gelnagel of BIAB nagel is opgebouwd met een hoogste punt ongeveer op het midden van je nagel. Na 4 weken is dit hoogste punt opgeschoven waardoor de opbouw niet meer in balans is en waardoor je een hefboom effect krijgt en hierdoor de kans verhoogt op lifting of een breuk.

Heb je een breuk of komt het product los? Trek het product er dan niet verder af want zo trek je onbewust laagjes mee van jouw natuurlijke nagel. Je maakt dan het best een afspraak om de nagel te repareren.
Daarnaast is het dus ook belangrijk dat je zelf zorg draagt voor je Gelnagels of BIAB nagels door dagelijks gebruik te maken van een hoogwaardige nagelriemolie en je nagels niet te gebruiken als gereedschap.

Kan ik alles doen met mijn Gelnagels en BIAB nagels?

Uiteraard kan je alles doen met je Gelnagels en BIAB nagels maar gebruik ze niet als gereedschap. Je doet bepaalde zaken gewoon op een andere manier, bijvoorbeeld een blikje cola open je niet met je nagel maar met je duim of je gebruikt gewoon de achterkant van je bestek om je blikje te openen. In de tuin werken is ook geen probleem maar je draagt dan gewoon tuinhandschoenen.
Zo zijn er nog enkele tips & tricks, deze krijg je van mij altijd mee wanneer je bent langs geweest voor een behandeling.

Zijn Gelnagels dikker dan BIAB nagels?

Nee, gelnagels zijn niet dik maar ze hebben wel een bepaalde opbouw nodig om een soort harnas te creëren om de natuurlijke nagels te verstevigen.

Jammer genoeg worden gelnagels heel vaak te dik opgebouwd omdat men denkt dat een dikkere nagel steviger is maar dat is een fabeltje.
Een BIAB nagel heeft ook een opbouw nodig maar minder 'dik' dan bij een gelnagel, dit omdat een BIAB veel flexibelder is dan de (hard) Gel die we gebruiken voor Gelnagels.

Wanneer laat ik best een bijwerking uitvoeren?

Afhankelijk van hoe snel jouw nagels groeien laat je best om de 3 à 4 weken een bijwerking uitvoeren.

Bij nagelbijters is het advies om een bijwerking te laten uitvoeren binnen de 2 weken (dit is van toepassing bij de 1ste 3 behandelingen) omdat de nagels van een nagelbijter in het begin stadium sneller groeien dan normale nagels. Nadien kan je kiezen voor een bijwerking om de 3 à 4 weken.

Bij Haviknagels is het advies om een bijwerking te laten uitvoeren binnen de 3 weken omdat deze sneller overbelast geraken doordat ze naar beneden groeien.

Wat is het verschil tussen een Gellak behandeling en een BIAB behandeling?

Bij een BIAB behandeling gaan we de nagels lichtjes opbouwen terwijl er bij een Gellak behandeling enkel een strijklaagje base coat word aangebracht.
Daarom is een BIAB behandeling geschikt voor normale nagels maar ook voor zwakkere nagels terwijl een Gellak behandeling niet geschikt is voor zwakke nagels. 

Wat moet ik doen als ik wens te stoppen met de behandeling?

Wil je geen Gelnagels of BIAB nagels meer? Dan raad ik jou aan om het product tijdig te laten verwijderen.

Wanneer je het product laat uitgroeien, loopt de natuurlijke nagel heel wat schade op waardoor het ongeveer 3 tot 6 maanden zal duren alvorens zulke schade zichzelf herstelt. Na het zorgvuldig verwijderen van het kunstproduct, voer ik nog een uitgebreide, verzorgende manicure uit.

Moet ik regelmatig een pauze inlassen om mijn nagels te laten ademen?

Nee, nagels kunnen niet ademen want nagels hebben geen longen, net zoals je haren.
Het is dus ook een fabel dat je het product op je nagels om de zoveel tijd zou moeten verwijderen om ze te laten 'ademen'.
Onze nagels bestaan uit keratine, een proteïne die bestaat uit dode cellen. Geen enkele hoeveelheid zuurstof zal ze weer tot leven brengen.
De voedingsstoffen die onze nagels nodig hebben komen gewoon uit onze bloedbaan en niet uit de lucht. De matrix is de “werkplaats” waarin een buitengewoon taai vezelachtig eiwit wordt geproduceerd dat dus keratine wordt genoemd.