Hoe werkt Laserontharing?

Laserontharing maakt gebruik van het lichaamseigen pigment (kleur) dat in het haar aanwezig is.
De laser stuurt een energiepuls doorheen het haar tot aan het haarzakje (haarfollikel). Het pigment van het haartje neemt deze energiepuls op en wordt naar de haarwortel gestuurd. Vervolgens wordt energie omgezet  naar warmte en deze warmte zal de haarwortel vernietigen en zal het haarzakje afsterven.

Mijn laserapparaat heeft een speciale koeltip die koelt tot -14 graden. Dit zorgt ervoor dat de omliggende huid en onderliggende bloedvaatjes beschermd worden tegen de hitte van de laser. Het koelsysteem verdoofd de huid, waardoor je de warmte niet sterk ervaart. Dit zorgt voor een pijnloze ontharing.

Deze behandeling is volkomen veilig, mits het op de juiste manier wordt uitgevoerd. Het laserapparaat mag enkel bediend worden door de daarvoor opgeleide professionals en voldoet aan de allerhoogste eisen betreffende patiëntveiligheid. De premium Diode Laser heeft het hoogste kwaliteitslabel en is medisch gekeurd door de TUV.
Normale huidreacties die kunnen voorkomen na een laserbehandeling zijn: roodheid, zwelling. Deze huidreacties zijn onschadelijk en verdwijnen meestal na 24u.


Wat is het verschil tussen Diode Laser en IPL?

Tussen IPL ontharing en Diode Laserontharing zitten behoorlijk veel verschillen.
IPL (Intens Pulsed Light) maakt gebruik van een breedbundel laserlicht een wijd uiteenlopende lichtstraal die bestaat uit verschillende kleuren.
Het laserlicht van IPL gaat verschillende richtingen uit waardoor er veel licht verloren gaat.
50% komt op de huid en maar 50% gaat naar het haarzakje.
Hierdoor zal IPL enkel de haren afzwakken.
Doordat het laserlicht ook op de huid terecht komt kan deze ontharing alleen bij mensen met een lichte huid en donkere haren.
Ontharen met een IPL staat er om bekend behoorlijk pijnlijk te kunnen zijn.

Diode Laser (Light Amplification by Stimulated Emission) maakt gebruik van een verticale laserstraal die één kleur bevat en gaat in één rechte puls door de huid en naar het haarzakje. Diode Laser gaat dieper en target de haren specifieker.
De haarwortel wordt effectief vernietigd en het haarzakje sterft af waardoor er geen nieuw haartje kan ontstaan.
Diode laser kan bij ieder huidtype (huidtype 1 tot 6) en is een pijnloze behandeling.
Je voelt hoogstens een prikkeling of tinteling.


Diode Laser + Triple Wave technologie

In mijn zoektocht naar een geschikt laserapparaat ben ik uitgekomen bij de DIODE Laser Triple Wave.
De meeste oudere laserapparaten voor ontharing werken enkel op 808 mm (golflengte).
De Triple Wave Diode Laser combineert 3 verschillende golflengten: 755nm, 808nm & 1064nm. 
Dit is een van de meest geavanceerde Diode Laser apparaten in zijn klasse.
Door de 3 verschillende golflengten kan ik alle soorten en kleuren haartjes en alle huidtypes (huidtype 1-6) veilige behandelen. 
Dankzij deze unieke eigenschappen wordt mijn apparatat door artsen en medische professionals beschouwd als zijnde de snelste en meest effectieve vorm van ontharing momenteel beschikbaar op de markt. Diverse klinische studies hebben uitgewezen dat deze 3 golflengtes de meest effectieve zijn bij 90% van alle huidtypes (1-6)
Enkel pigmentloze haren kan een laserapparaat niet behandelen. Omdat de haren geen pigment bevatten detecteert de laser de haren niet. Je kan hiervoor wel beroep doen op elektrolyse.