Veelgestelde vragen over Laserontharing

Over laserontharing bestaan er veel fabels en onduidelijkheden.
Hieronder heb ik veel voorkomende vragen van klanten op een rijtje gezet.


Hoe werkt laserontharing?

Laserontharing maakt gebruik van het lichaamseigen pigment (kleur) dat in het haar aanwezig is. De laser stuurt een puls doorheen het haar tot aan het haarzakje (haarfollikel). De hitte van deze krachtige lichtbundel wordt door het pigment naar de haarwortel gestuurd. Door de hitte wordt de haarwortel vernietigd en zal het haarzakje afsterven.

Mijn laserapparaat heeft een speciale koeltip die koelt tot -14 graden. Dit zorgt ervoor dat de omliggende huid en onderliggende bloedvaatjes beschermd worden tegen de hitte van de laser. Het koelsysteem verdoofd de huid, waardoor je de warmte niet sterk ervaart. Dit zorgt voor een pijnloze ontharing.

Door deze verminderde pijn en de langdurige resultaten genieten steeds meer mensen van een laserbehandeling.
Na gemiddeld 6 à 8 behandelingen zal 95% van de behandelde haren definitief verwijderd zijn. Op niet hormonale plaatsen kun je zelfs tot 99% van de haren verwijderen.

Na het lasertraject kom je 1 tot 2 x per jaar langs voor een onderhoudsbeurt.

Wat zijn de voordelen van laserontharing?

  • Tijdsbesparend
  • Langdurig & permanent resultaat
  • Pijnloos dankzij het koelsysteem ICE DIODE (-14°C). Hoogstens voel je een tinteling of een prikkel
  • Behandelingen zijn supersnel, zelfs voor grote oppervlakken zoals de onderbenen.
  • Je hoeft niet meer dagelijks te scheren
  • Geen scheerirritatie
  • Geen ingegroeide haren
  • Gladde zachte huid
  • Meer zelfvertrouwen
  • ...

Doet laserontharing pijn?

Ons speciaal koelsysteem van -14°C zorgt voor een verdoving van de huid, waardoor je de warmte niet sterk ervaart. Dit zorgt voor een pijnloze ontharing.
Je voelt hooguit een prikkeling of tinteling.

Is het veilig?

Laserontharing is volkomen veilig, mits het op de juiste manier wordt uitgevoerd. Deze Laserapparatuur mag enkel bediend worden door de daarvoor opgeleide professionals en voldoet aan de allerhoogste eisen betreffende patiëntveiligheid. De premieum Diode Laser heeft het hoogste kwaliteitslabel en is medisch gekeurd door de TUV.

Normale huidreacties die kunnen voorkomen na een laserbehandeling zijn: roodheid, zwelling. Deze huidreacties zijn onschadelijk en verdwijnen meestal na 24u.

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Het aantal lasersesssies varieert per persoon, maar je dient rekening te houden met gemiddeld 6 tot 8 sessies om het lichaamshaar te verwijderen.
Er zijn dus evengoed mensen die na 6 sessies zijn uitbehandeld terwijl andere er soms 10 nodig hebben.

Na het lasertraject kom je 1 tot 2 x per jaar voor een onderhoudsbeurt.

In sommige gevallen treedt een kleine hergroei (meestal na 4-5 sessies) op, vaak met lichtere en fijnere haartjes. Deze haartjes worden geviseerd in de laatste sessies. 

Na hoeveel sessies zal ik al resultaat zien?

Twee tot drie weken na je eerst lasersessie zie je al resultaat in de vorm van enkele kalen plekjes. Je zal zien dat de haren die behandeld zijn heel langzaam uit de huid groeien.
Je mag goed scrubben en met de handdoek wrijven, zo merk je dat de haartjes nog beter uitvallen. Dit mag je 2 tot 3 x per week doen.

Doordat de haren zich in 3 verschillende fases (groeifase, overgangsfase, rustfase) bevinden kunnen we niet alle haarzakjes gelijktijdig vernietigen. Alleen de haren in de groeifase kunnen we laseren.
De haren verminderen dus sterkt na iedere behandeling en de haren in de andere fases worden steeds meer afgezwakt.

Daarom dat je gemiddeld 6 tot 8 sessies met een interval van 6-8 weken nodig hebt om tot een permanent haarvrij resultaat te komen.

Hoe bereid ik de gewenste lichaamszone voor op de lasersessie?

  • Ik scheer de zone 1 of 2 dagen op voorhand.
  • Ik gebruik geen deo, crème's of make-up .
  • Ik reinig de huid met zeep en water.
  • Ik gebruik geen self tanning lotion's of bruinversnellers uiterlijk 2 weken voor mijn sessie.
  • Ik stop met waxen of epileren 8 tot 10 weken voor mijn eerste sessie.
  • Ik vermijd onbeschermd zonnen en de zonnebank.
  • 1 week voor mijn sessie gebruik ik geen zuren in mijn producten.
  • Ik stop met injecties (bv. botox, fillers) 2 weken voor mijn sessie.

Hoe verloopt een eerste lasersessie?

  • een medische fiche wordt aangemaakt
  • we overlopen & handtekenen het toestemmingsformulier
  • een analyse van het huidoppervlak dat je wenst te behandelen
  • de cooling gel wordt aangebracht op de zone die we behandelen
  • zowel de klant als de specialist dragen een aangepaste laserbril
  • vervolgens kunnen we van start gaan met de behandeling
  • de resterende cooling gel wordt verwijderd

Waar moet ik opletten na de sessie?

  • Indien er zon is moet ik dagelijks een SPF50 aanbrengen (iedere 2u herhalen) of Sunblock wanneer ik naar buiten ga. Dit om pigmentvlekken te vermijden. Opgelet, gebruik een zonneproduct zonder parfum als je binnen de 24u zonnecrème gebruikt.
  • Ik vermijd onbeschermd zonnen en de zonnebank.
  • Ik ga niet in een bad, sauna, jacuzzi of zwembad tot 24u na het laseren.
  • Ik gebruik geen deo, make-up of andere crèmes tot 24u na het laseren
  • Ik mag tussendoor NIET epileren / waxen,  of pulken, ENKEL SCHEREN.
  • Ik kan geen andere exfoliërende producten gebruiken tot 48u na de sessie.
  • Twee tot drie weken na de behandeling als de haren uitgroeien mag ik goed scrubben. Dit kan 2 tot 3 x per week.
  • Ik vermijd kleding die te strak of grof is, om wrijving met de huid te veroorzaken gedurende 48u na de sessie.

Is het resultaat definitief?

Ja, het laserlicht vernietigt de haarwortel en het haarzakje sterft af. Hierdoor kan er zich geen nieuw haartje ontwikkelen en is het resultaat dus permanent.

Doordat de haren zich in 3 verschillende fases (groeifase, overgangsfase, rustfase) bevinden kunnen we niet alle haarzakjes gelijktijdig vernietigen. Alleen de haren in de groeifase kunnen we laseren.

Gemiddeld zijn er 6 tot 8 sessies nodig met een interval van 6 tot 8 weken om 95% van de haren te verwijderen. Op niet hormonale plaatsen kun je zelfs 99% van de haren verwijderen.

Daarnaast kunnen er onder invloed van medicatie en hormoonsverandering ‘slapende’ haarzakjes geactiveerd worden, waardoor er nieuwe haren kunnen ontstaan, daarom raden we een jaarlijkse onderhoudsbeurt aan van 1 of 2 sessies.

Hoe lang duurt een lasertraject?

Doordat de haren zich in 3 verschillende fases (groeifase, overgangsfase, rustfase) bevinden kunnen we niet alle haarzakjes gelijktijdig vernietigen. Alleen de haren in de groeifase kunnen we laseren.
Gemiddeld zijn er 6 tot 8 sessies nodig met een interval van 6 tot 8 weken om 95% van de haren te verwijderen. Op niet hormonale plaatsen kun je zelfs 99% van de haren verwijderen.

Daarnaast kunnen er onder invloed van medicatie en hormoonsverandering ‘slapende’ haarzakjes geactiveerd worden, waardoor er nieuwe haren kunnen ontstaan, daarom raden we een jaarlijkse onderhoudsbeurt aan van 1 of 2 sessies.

Welke zones kan ik laten laseren?

Elk deel van het lichaam kan je laten laseren, ook de bovenlip & kin. Dankzij de precisie tip kan ik zelfs moeilijker te bereiken plaatsen laseren zoals tussen de wenkbrauwen, oren, neus, ...

Wil je een bepaalde zone laten laseren die je niet terug vind op de prijslijst contacteer me dan gerust.

Wat is het voordeel van de 'Triple Wave' technologie?

De meeste oudere laserapparaten voor ontharing werken enkel op 808 mm (golflengte). Maar de Triple Wave Diode Laser combineert 3 verschillende golflengten: 
755nm, 808nm & 1064nm. Dit is een van de meest geavanceerde diodelaser machines in zijn klasse. Door de 3 verschillende golflengten kunnen ook dunnere/lichtere en meer oppervlakkige haren effectief behandeld worden. En hierdoor kan het ook op een donkere huid veel effectievere resultaten geven.

Wat is het verschil tussen IPL en Diode Laser Triple Wave

Tussen IPL ontharing en Diode Laserontharing zitten behoorlijk veel verschillen.

IPL (Intens Pulsed Light) maakt gebruik van een breedbundel laserlicht een wijd uiteenlopende lichtstraal die bestaat uit verschillende kleuren.
Het laserlicht van IPL gaat verschillende richtingen uit waardoor er veel licht verloren gaat. 50% komt op de huid en maar 50% gaat naar het haarzakje. Hierdoor zal IPL enkel de haren afzwakken. Doordat het laserlicht ook op de huid terecht komt kan deze ontharing alleen bij mensen met een lichte huid en donkere haren.
Ontharen met een IPL staat er om bekend behoorlijk pijnlijk te kunnen zijn.

Diode Laser (Light Amplification by Stimulated Emission)  maakt gebruik van een verticale laserstraal die één kleur bevat en gaat in één rechte puls door de huid en naar het haarzakje. Diode Laser gaat dieper en target de haren specifieker. De haarwortel wordt effectief vernietigd en het haarzakje sterft af waardoor er geen nieuwe haartje kan ontstaan.
Diode laser kan bij ieder huidtype en is een pijnloze behandeling.
Je voelt hoogstens een prikkeling of tinteling.

Kan ik van waxen/epileren overschakelen naar laserontharing?

Ja, als je 8 - 10 weken op voorhand stopt met waxen/epileren.

Als het haar wordt geëpileerd of geharst, wordt het haar uit het haarzakje getrokken. Het laserlicht werkt op het pigment in het haar. Als het haar uit het haarzakje is verwijderd, zit er geen pigment meer in het haarzakje en kan het laserlicht niet meer geabsorbeerd worden om vervolgens het haarzakje te vernietigen.
Klanten die hun hele leven of tijdelijk gewaxt hebben, hebben een vertraagde haargroeicyclus. Daarom laten we dus eerst 8-10 weken tussen de laatste waxbeurt en de eerste lasersessie.

 
De haren boven de huid mag je wel verwijderen door te scheren. Op deze manier blijft het haar met het pigment onder de huid nog aanwezig, wat dus nodig is voor de absorptie van het laserlicht.
Voor je eerste sessie moet je de gewenste zone scheren.

Komt elk huidtype en haartype in aanmerking?

Dankzij de nieuwe Triple Wave technologie kunnen we alle haren behandelen en zelfs donsharen. De enige haren die niet behandelbaar zijn, zijn pigmentloze haren.
Ook alle huidtypes en zelfs donkere huidtypes en de gebruinde huid kunnen we behandelen dankzij de Triple Wave.

Wanneer mag ik niet behandeld worden met de laser?

Contra-indicaties 

  • Kanker / Chemotherapie
  • Zwanger
  • Pacemaker
  • Reumatoïde artritis
  • Hepatitis
  • HIV
  • Ernstige diabetspatiënte
  • Hoge bloeddruk
  • Epilepsie
  • Lichtallergie
  • Gebruik van fotosensitieve medicatie (antibiotica) en kruiden.
  • Gebruik van Acne medicatie (roaccutane of andere huidverdunnende medicatie)
  • Gebruik van sensibiliserende geneesmiddelen zoals Isotretinoïne (Acne therapie)
  • Inname of uitwendig gebruik van een hoge dosis vitamine A-zuur in de afgelopen 6 maanden
  • Herpes simplex (koortslip) en virale wratten in de te behandelende zone
  • Acuut eczeem, Atopische dermatitis, Psoriasis Vulgaris in de te behandelende zone
  • Zonnebrand of Rosacea (Couperose) in de te behandelende zone
  • Tatoëage (ook permanente make-up) deze worden afgeplakt tijdens de behandeling
  • Open wonden in de te behandelende zone
  • Verse littekens in de te behandelende zone


Er zijn veel medicijnen die sensibiliserend zijn. Dat betekent dat ze overgevoeligheid kunnen veroorzaken. Het is niet mogelijk om ze allemaal op te sommen. Medicijnen die zeer foto sensibiliserend zijn, zijn door de apotheek voorzien van een etiket “Vermijd UV lampen en fel zonlicht”. Op de verpakking en de bijsluiter van het medicijn tref je deze informatie aan.